Ponoš: Odbrana Vučića oko rešavanja kosovskog problema neodrživa jer je bio u Vladi ’99.

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zdravko Ponoš, Foto: (BETAPHOTO/EMIL VAS)
Podelite vest

Lider pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je večeras da je “odbrana” predsednika Srbije Aleksandra Vučića oko rešavanja kosovskog problema “ni luk jeo, ni luk mirisao” neodrživa, jer je 1999. godine bio u tadašnjoj Vladi Srbije.

Kako je saopštio taj pokret, Ponoš je pitao gde je Vučić bio kad su paljene ambasade i kad su bili Briselski i Vašingtonski sporazum.

“Šta je tada jeo i mirisao, kako sada odjednom on ni za šta nije kriv. I onda na kraju kaže da je teška situacija i moraće nadležni organi da preuzmu i donesu odluku vlada, skupština, konsultovaće crkvu, SANU, ne znam koga. Pa što ih do sada nisi konsultovao, što si si dosad o svemu odlučivao”, rekao je Ponoš za televiziju NovaS.

On je konstatovao da je Vučić u obraćanju u ponedeljak uveče uveo i “dramski zaplet”, kad je rekao da su mu predstavnici zapadne delegacije tri puta rekli da će doći do prekida evrointegracija, zaustavljanja i povlačenja investicija i da je morao sam da “tri puta reaguje, jer nije imao koga da pita”.

“Pa što si sam, zar se to tako radi? Umesto da imaš savetnika da ti bira odela iz fundusa, što nisi našao savetnika za međunarodne odnose. Pa nema Kosovo u fundusu, da potrošiš jedno Kosovo pa uzmeš drugo iz fundusa”, naglasio je Ponoš.

Prema njegovim rečima, Vučić je pristao na to što je dobio na stolu, navodeći da se traži mogućnost da se preformuliše, da bi se lakše “progutalo”.

“S druge strane, on traži način da odgovornost za preuzimanje i potpisivanje tog dokumenta prebaci na nekog drugog, da podeli, a da kamere ipak ostanu na njemu”, kazao je Ponoš.

On je ocenio i da je jasno da nema ništa od Vučićeve ostavke na čelu Srpske napredne stranke (SNS) i države, jer se radi o pokušaju da se homogenizije SNS, kao i šira javnost, jer “ovde nije priča briga o Kosovu, nego o njemu”.

Govoreći o odnosu međunarodne zajednice, Ponoš je naveo da će Vučić zbog potpisivanja sporazuma o Kosovu, verovatno ostati još koju godinu na vlasti u Srbiji, jer “njima treba da se pospremi stanje i regionu i ratosiljaju ruskog uticaja”, a da im “Vučić duguje za ‘zapakuje’ Kosovo kao što je obećao”.

“Vučić će sada biti faktor mira i stabilnosti, i on će za par godina to da realizuje, i posle toga će biti potrošen”, ocenio je Ponoš

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x