Ponoš: Moramo da povlačimo poteze koji nas primiču Evropi, ima mesta za nove političke organizacije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto. FB Zdravko Ponoš
Podelite vest

Drugoplasirani kandidat na nedavnim predsedničkim izborima Zdravko Ponoš rekao je da je “Srbiji mesto u Evropi i treba da se ponašamo racionalno, u skladu s tim ciljem, da vučemo poteze koji nas primiču tom cilju, a ne udaljavaju, čak i kad se taj cilj pomera”.

“Prilično je izvesno da bi nas odbijanje sinhronizacije sa Evropskom unijom (EU) dodatno možda i nepovratno udaljilo od tog cilja”, rekao je Ponoš u intervjuu za današnji list Politika.

On je naveo da je “principijeno protiv sankcija jer one dugoročno pogađaju građane, a bar kratkoročno ojačavaju režim”.

“Medutim, treba imati u vidu naše interese, interese naših građana. Srbija i njeni građani, kao i dobar deo Evrope, trpe štetu”, rekao je Ponoš, ocenivši  da će  “uvođenje sankcija, kao i neuvođenje, imaće posledice po nas”.

On je rekao da je “samo pominjanje mogućnosti da pokrene formiranje nove političke organizacije izazvalo podozrive komentare i vlasti i dela opozicije.

“A ne bi se baš reklo da je politički prostor toliko kvalitetno popunjen i da nema prostora za nove ideje, nove organizacije i drugačiji stil rada koji bi pokrenuo i ljude koji nisu bili voljni da se angažuju u postojećim organizacijama. Zbog svega navedenog, a ne samo zbog 700.000 glasova (koje je dobio na predsedničkim izborima), biće nove organizacije i novih ljudi u politici. Forma nije bitna”, rekao je Ponoš na pitanje novinara da li će osnovati patiju ili pokret.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x