Politikolog Komšić: Opozicija ne zna ili ne želi da prihvati savete eksperata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: prinstcreen
Podelite vest

Politikolog Jovan Komšić izjavio je da se postavlja pitanje da li opozicija u Srbiji ne zna ili ne želi da posluša savete eksperata o pojedinim važnim pitanjima u društvu.

Komšić je na okruglom stolu u Zasavici kazao da se “postavlja pitanje zbog čega oni (opozicija) to ne rade?”, te “Da li je to zato što ne znaju ili ne žele?”-

Medijski ekspert  Rade Veljanovski rekao je da “tako stoje stvari” i sa zahtevom za smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i za depolitizaciju tog tela.

Prema njegovim rečima, takav stav već postoji u Strategiji razvoja javnog informisanja u Srbiji za period od 2020. do 2025, koju je prihvatila i vlast, a gde se govori o potrebi veće nezavisnosti i depolitizacije Saveta REM-a.

“Umesto da se na tome insistira, opozicija od autoritarnog vladaoca (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića zahteva da on reši taj problem. To je paradoksalno”, ocenio je Veljanovski.

Okrugli sto “Između autoritarne modernizacije i demokratskog moderniteta” organizuju Škola političke ekologije – Zasavica, Građanski demokratski forum i Novi magazin.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x