Policija uhapsila nekadašjeg direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube MediaBiro video printscreen
Podelite vest

Bivši direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović uhapšen je jutros u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO)po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), objavili su podgorički mediji pozivajući se na nezvanična sazanja.

Tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić izjavio je novinarima da “specijalno policijsko odjeljenje, po naredbi suda, a po zahtevu Specijalnog državnog tužilaštva, i u saradnji sa Evropol-om, vrši pretresanje stanova i drugih prostorija više lica u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku i Mojkovcu”.

Dodao je da postoji osnova sumnje da su učinjena krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje”.

Radonjić, međutim nije saopštio ko je još uhapšen u jutrašnjoj akciji policiji.

Prema navodima podgoričkih “Vijesti”, u akciji policije ima još uhapšenih.

Veljović je bio direktor policije od 2007. do 2011. godine i od jula 2018. do decembra 2020. godine i smene vlasti u Crnoj Gori.

Obavljao je dužnost savetnika nekadašneg predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, bio sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost.

Od smene vlasti na izborima 2020. godine i odlaska Demokratske partije socijalista (DPS) u opoziciju, Veljović je bio savetnik tadašnjeg predsendika Crne Gore Mila Đukanovića.

Na toj dužnosti je ostao do maja ove godine i odlaska Đukanovića sa te državne dužnosti, posle poraza na predsedničkim izborima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x