POKS: Za vlast profit Rio Tinta važniji od zdravlja građana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: POKS Beograd
Podelite vest

Potpredsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Vladimir Đorđević izjavio je povodom razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Rio Tinta da je za ovu vlast interes i profit te kompanije iznad zdravlja i života građana.

“Aleksandar Vučić nastavlja da izaziva nezadovoljstvo javnosti, ovaj put time što je pokrenuo pitanje iskopavanja litijuma. Iskopavanje litijuma ima dokazanih ekoloških posledica na svim lokacijama iskopa u svetu. Da li je za predsednika i premijerku materijalno iznad zemlje, reka, planina i zdravlja naših sugrađana i zašto Rio Tintu ne mogu ili ne smeju da kažu da se pakuje iz Srbije” pitao je Đorđević.

On je ocenio kao neupitno da bi rudnik naneo nenadoknadivu štetu ekosistemu i da o iskopavanju litijuma ne bi smelo biti ni govora.

“Očito je da interes i profit kompanije Rio Tinto ima veći priritet od interesa očuvanja životne sredine, zdravlja i života naših sugrađana. No da građane ne bi bunio kvazi interes naše države, po ustaljenom SNS sistemu, Srbija će od litijuma biti bogatija koliko i deca u Africi od dijamanata”, naveo je potpredsednik POKS-a.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x