POKS: Vlast ‘ispod žita’ sprovodi ‘francusko-nemački sporazum o Kosovu’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) je danas ocenio da vlast “ispod žita” sprovodi “francusko-nemački sporazum o Kosovu” iako ništa zvanično nije potpisano, te  Srbija nije obavezna da to čini.

Po rečima predsednika POKS Vojislava Mihailovića ta stranka mesecima traži održavanje sednice Skupštine Srbije o tom sporazumu i glasanje o njemu.

“Smatramo da bi ogromna većina poslanika glasala protiv ovog sporazuma. Zato i nema sednice. U takvoj situaciji izvršna vlast, odnosno Vlada, ali i predsednik Vučić, ne bi mogli da u delo sprovode francusko-nemački sporazum”, rekao je Mihailović novinarima.

On je rekao da vlasti u Prištini konstantno vrše pritisak na Srbe i da nijedan zahtev Srba nije ispunjen od kada su odlučili da napuste Kosovsku policiju.

“Ne samo da nije ispunjen nijedan zahtev, već se Srbi svakodnevno suočavaju sa novim pritiscima. U prodavnicama nema srpskih proizovda, a u bolnicama nema lekova i druge medicinske opreme”, rekao je Mihailović.

Lider POKS je ocenio da vlast u Srbiji “vodi antinacionalnu i antisrpsku politiku” čemu se “žestoko suprotstavlja” njegova stranka i “zahteva što hitnije održavanje izbora na svim nivoima”.

Beograd, 23.08.2023. – Potpredsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vladimir Djordjevic govori na konferenciji za novinare o “punoj implementaciji francusko-nemackog sporazuma” za Kosovo i o najavi izbora u Beogradu, danas u prostorijama POKS-a u Beogradu. (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Potpredsednik POKS Vladimir Đorđević je govoreći novinarima rekao da je “Srbija zemlja nasilja, a Beograd je centar” tome i zato nedeljama ljudi protestuju na ulicama.

“Međutim, oni su ‘nevidljivi’  jer vlast kontroliše medije. Tako imamo situaciju da se na televizijama sa nacionalnom frekvencijom veličaju kriminalci, a protesti se uopšte ne pominju”, naglasio je Đorđević.

On je naveo da POKS i koalicioni partner Nova Demokratska stranka Srbije – koalicija Nada, podržavaju sve zahteve demonstranata.

“Vlast nije ponudila konkretno rešenje, niti je izašla sa planom kako će uticati na smanjenje nasilja u zemlji. Nova školska godina počinje za desetak dana, a nama niko nije rekao šta je urađeno da bi se deca i njihovi roditelji osećali bezbednije”, zaključio je Đorđević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x