POKS: Povećanje akciza izazvaće novi talas poskupljenja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay. com IADE-Michoko
Podelite vest

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je danas da odluka Vlade Srbije da za osam odsto poveća akcize na gorivo, kafu, alkohol i cigarete nema ekonomskog opravdanja i da će izazvati novi talas pogoršanja životnog standarda građana.

“Nakon najavljenih poskupljenja za novembar struje, gasa i komunalija, ova odluka Vlade Srbije da osam odsto poveća akcize na artikle koji se najviše troše povećaće inflaciju. Nijedan razlog za ovakvu odluku ne postoji, jer cene ovih artikala na svetskom tržištu miruju”, rekao je predsednik POKS-a, Vojislav Mihailović, a saopštila ta stranka.

Dodao je da je gorivo u Srbiji najskuplje u regionu, a cene hrane su više nego u Nemačkoj i Španiji uz plate koje su niže nego u Bugarskoj, što je prava slika “uspeha lažnog ekonomskog tigra, Srbije, kakvom je vlast predstavlja”.

Zaduživanje svih građana, kako je rekao, skupim kreditima za više od 20 milijardi evra i uzimanje novca kroz neopravdana poskupljenja su “potvrda bezidejne i pogrešne ekonomske politike ove vlasti”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x