Pokret za preokret: Objavljivanje intervjua silovatelja dokaz da Srbija nije pravna država

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FB/PokretPreokret
Podelite vest

Pokret za preokret ocenio je danas da je objavljivanje intervjua sa serijskim silovateljem u dnevnom listu Informer, “dokaz da u Srbiji ne postoji pravna država” ali i da su “režimske ‘novine’ spremne da pored zakona, zbog tiraža, ruše sve moralne norme”.

Iz pokreta su ocenili da “uznemirujući” intervju nije objavljen slučajno već kako bi “građane zaokupio drugim temama u odnosu na svakodnevne životne problem i tešku ekonomsku situaciju, ali i političku poziciju Srbije koja je usmerena protiv vrednosti EU, za koju se deklarativno režim zalaže”.

“Celokupna situacija pokazuje da država nema mehanizme za resocijalizaciju zatvorenika i da su građani preuzeli ulogu odbrane društva od mogućih posledica postupanja povratnika, koji su se našli ‘na ulici’. To je još jedan dokaz da Srbija ima sve manje karakteristika države i da se pretvara u džunglu u kojoj se zakoni ne primenjuju”, stoji u saopštenju.

Navodeći da Informer “dobija finansijsku pomoć države, ali i lokalnih samouprava”, Pokret za preokret je upitao Vladu Srbije i gradonačelnike i predsednike opština da li su tom dnevnom listu dali novac “za promociju silovatelja i uznemiravanje javnosti”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x