Poklon vožnja za osobe sa invaliditetom na Gold gondoli

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Gold gondola
Podelite vest

JP „Gold gondola Zlatibor“ obeležiće, u subotu 3. decembra, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom vožnjom bez naknade za osobe sa invaliditetom.

Vodeći se principom društvene odgovornosti, još tokom izgradnje, Zlatiborska gondola imala je u vidu potrebe osoba sa fizičkim ograničenjima, tako je i pristupila realizaciji rešenja, kako bi sve kategorije putnika ravnopravno mogle da uživaju u jedinstvenom pogledu iz kabine najduže gondole na svetu.

„Kod odabira kabina, maksimalno smo vodili računa i o potrebama ljudi sa invaliditetom. Ne samo što su vrata kabina odgovarajuće širine i što kroz njih može nesmetano da se prođe, nego i klupe mogu da se podignu unutar njih, ukoliko je to potrebno, tako da prostora za manipulaciju kolicima ima. Iz tog razloga kabine i sporije prolaze na stanicama, kako bi osobe sa fizičkim ograničenjima mogle lakše da im pristupe“, kaže direktorka Gold gondole Bojana Božanić.

U narednom periodu u planu je uređenje prostora na međustanici i na poslednjoj stanici, kako bi osobe sa invaliditetom i svi oni koji  koriste kolica ili imaju bilo kakve fizičke poteškoće, mogli da se nesmetano kreću i da uživaju u predivnim predelima Zlatibora i u pogledu sa visine ka Crnoj Gori i Bosni.

„U toku sledeće godine, na međustanici, biće urađena i rampa za pristup osobama sa invaliditetom, a u toku je i izrada plana za dodatne sadržaje koji će jednim delom moći da prime posetioce svih kategorija na vrhu Tornika“, zaključila je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x