Počinje tradicionalni Vlasinski Triatlon Samoprevazilaženja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlasinski Triatlon Prevazilaženja
Podelite vest

Vlasinski Triatlon Samoprevazilaženja, ujedno  i Balkansko prvenstvo u triatlonu, okupiće ove godine 120 takmičara iz Srbije i regiona. Na Vlasinskom jezeru, u jedninstvenom prirodnom ambijentu, oni će se 30. jula takmičiti u pet disciplina.  Početak trka je u 10 sati.

Vlasinski Triatlon Samoprevazilaženja održava sei 30. jula na Vlasinskom jezeru sa početkom u 10 sati i sastoji se od pet trka:

Olimpijski Triatlon: plivanje 1500m, bicikl 40 km, trčanje 10 km (Državno prvenstvo Srbije)

Sprint Triatlon: plivanje 750m, bicikl 20 km, trčanje 5 km (boduje se u Kupu Srbije)

Super Sprint Triatlon (kadeti 14 -15 god.): 400m plivanja / 10km bicikla / 2.5 km trčanje

Super Kid Triatlon (mlađi kadeti 12-13 god): 200m plivanje / 5km bicikl / 2 km trčanje

Mini Kid Triatlon (pioniri 11 god i mlađi): 100m plivanje / 2,5km bicikl / 1 km trčanje

 

Start svih trka je na plaži ispred hotela “Vlasina”.

Trka Olimpijski triatlon je po 6. put Državno prvenstvo Republike Srbije. Za triatlon se do sada prijavilo 120 takmičara iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Bosne i Hercegovine. Najmlađi prijavljeni učesnik ima 9 godina a najstariji 65 godina.

Zbog vrhunskih uslova koje Vlasina pruža za održavanje ovog tipa takmičenja kao i dugogodišnje profesionalne organizacije, Vlasinski Triatlon Samoprevazilaženja je izuzetno cenjen i priznat u regionu.  Iz tog razloga je pre dve godine ovoj trci pripala čast da bude i Balkansko prvenstvo u triatlonu.

Organizator manifestacije je Šri Činmoj Maraton Tim iz Niša u saradnji sa Srpskom Triatlonskom Unijom i Opštinom Surdulica.

Obustava saobraćaja

Usled održavanja biciklističkog dela trke koji se odvija na deonici dužine 2,5 kilometra od hotela “Vlasina” u pravcu ka Motelu Jezero (Promaja)/Surdulici i trkačkog dela trke koji se odvija na deonici dužine 1,5 kilometara od hotela “Vlasina” ka Crnoj Travi, sabraćaj će biti stopiran od 9,30  do 14,00 sati. Takođe, na doeonici puta na kome se održava triatlon, pristup sa svih lokalnih puteva ka glavnom biće blokiran.

“Kako bi izbegli nepotrebnu gužvu, pozivamo građanstvo da planira svoj dolazak na Vlasinu u nedelju pre 9,30 h i odlazak sa Vlasine posle 14,00h”,  poručili su organizatori.

Više o triatlonu na www.vlasinskitriatlon.com

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x