Počinje Prokupački festival dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog filma

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen iz filma "Pokajnik u pokušaju"
Podelite vest

U Prokuplju od 6. do 9. septembra u okviru 12. Međunarodnog festivala filma “ProFi Fest” počinje festival posvećen dokumentarnom, ekperimantlnom, kratkom i animiranom filmu. Pored filmova koji će učestvovati u takmičarskom delu, Prokupčani će tokom tri dana moći da pogledaju i dugometražne filmove, ali i da učestvuju na tribinama i  radionicama.

Filmovi iz celog sveta biće podeljeni u pet kategorija: kratki igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i domaći.  Program u okviru “ProFiFesta” počinje u sredu, 6. septembra, u maloj sali Doma kulture od 19 sati, kada je planirano svečano otvaranje festivala.

Posetioci će imati priliku da uživaju u izložbi postera i retrospektivi rada festivala, a već sutradan  i događajima koji počinju u 10 sati projekcijom filmova.

U 11 sati će biti organizovane filmske radionice za decu, a veče će biti rezervisano za nove projekcije filmova.

U velikoj sali Doma kulture u petak, 8. septembra program počinje jutarnjim projekcijama filmova od 10, dok će u 11 sati biti održana tribina sa gostima festivala.

Istog dana od 19 sati sledi nova serija projekcije filmova, a ispred Doma kulture će biti organizovano druženje sa “ProFiFest” magarencetom.

Od 20 sati svečano će biti dodeljene nagrade najboljim filmskim ostvarenjima, a nakon toga biće prikazan dugometražni dokumentarni film “Dule Savić… a u Londonu muk” producenta Olivera Paunovića i niške produkcijske kuće City.

U subotu, poslednjeg dana Festivala, biće organizovano druženje sa gostima uz upoznavanje sa istorijom Prokuplja i izlete.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x