Počinje druga faza projekta ‘Čista Srbija’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Tanjug.rs video printscreen
Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, direktor kineske kompanije “China Road and Bridge Corporation” (CRBC) Du Fei i predstavnici osam lokalnih samouprava potpisali su danas anekse u okviru druge faze projekta “Čista Srbija”, navela je vlada na sajtu.

Anekse ugovora su potpisali predstavnici Sombora, Valjeva, Ćićevca, Doljevca, Ade, Svilajnca, Inđije i Subotice, a u okviru projekta će se raditi kanalizacija u ukupno 73 opštine.

“U okviru projekta će biti izgrađeno 157 postrojenja za preradu otpadnih voda, a biće postavljeno ukupno pet miliona metara kanalizacionih cevi, tako da će približno 2,36 miliona ljudi biti priključeno na kanalizaciju”, rekao je Vesić.

Direktor kineske kompanije (CRBC) Du Fei je iskazao zahvalnost na poverenju kompaniji CRBC i ocenio da je ovaj projekat važan za inicijativu “Pojas i put”.

Potpisivanju je prisustvovala i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo, koja je navela da je “Čista Srbija” projekat od velikog značaja za razvoj Srbije jer će uticati na poboljšanje životnog standarda i zaštite životne sredine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x