Počeli rusko-ukrajinski onlajn pregovori, borbe nastavljene

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(Maxim Guchek/BelTA Pool Photo via AP)
Podelite vest

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak saopštio je da je počela četvrta runda pregovora Ukrajine i Rusije. Borbe su nastavljene i danas na periferiji Kijeva, na zapadu, severozapadu, istoku i severoistoku, dok regionalni zvaničnici pripremaju planove novih evakuacija.

Podoljak je na Tviteru naveo da se razgovara “o miru, obustavi vatre, neodložnom povlačenju vojske i garancijama bezbednosti”, prenosi Unian.

“Težak razgovor”, napisao je on.

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov izjavio je juče da u onlajn pregovorima rusku stranu i dalje predvodi savetnik predsednika Rusije Vladimir Medinski.

(Maxim Guchek/BelTA Pool Photo via AP)

Borbe su nastavljene i danas na periferiji Kijeva, na zapadu, severozapadu, istoku i severoistoku, dok regionalni zvaničnici pripremaju planove novih evakuacija.

U vazdušnim udarima pogodjene su stambene zgrade u blizini Nikolajeva i u istočnom gradu Harkovu, srušen je televizijski toranj u oblasti Rivne na severozapadu, a eksplozije su odjeknule tokom noći i oko okupirane luke Herson.

Tri vazdušna udara pogodila su severni grad Černihiv tokom noći i veći deo grada je bez grejanja dok nekoliko oblasti danima nema struju.

Vlada je najavila planove za nove koridore za humanitarnu pomoć i evakuaciju, iako je nekoliko sličnih napora prošle nedelje ostalo bez uspeha zbog kontinuiranog granatiranja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x