Počeli radovi na gradnji brze saobraćajnice Šabac – Loznica

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Izgradnja brze saobraćajnice Šabac-Loznica dužine oko 78 kilometara počela je danas, a vrednost radova, koji bi trebalo da budu završeni do kraja septembra 2024. godine, je 247,5 miliona evra.

Početku radova prosustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučića koji je rekao da će nova saobraćajnica olakšati žiivot ljidima u Mačvi i Jadru i privući nove investitore, što znači veće plate i penzije.

“Ljudi koji žive ovde su zahvalni svojoj državi, ali to smo upeli da uradimo zahvaljući njihvom strpljenju, veri, snovima i snazi da izguramo teške reforme”, kazao je Vučić.

Deonica je deo autoputa Ruma–Šabac-Lozica duge 77 kilometara koju gradi azerbejdžanska kompanija Azvirt, a ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra.

Deonica će imati četiri saobraćajne trake, bez zaustavne linije, i prolaziće kroz deset šabačkih katastarskih opština – Mačvanski Pričinović, Tabanović, Majur, Štitar, Slepčević, Zminjak, Duvanište, Petlovača, Ribari i Prnjavor.

Jedan krak će se odvajati na području katastarske opštine Slepčević i ići će kroz Dublje, prema Badovincima na Pavlovića most, u istom profilu.

Glavna trasa ići će preko obilaznice do Šepka i to će biti veza za Bosnu i Hercegovinu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x