Počela demontaža šina, narednih dana uklanja se i konstrukcija Železničkog mosta u Zrenjaninu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Tara Rukeci
Podelite vest

Radnici nekoliko firmi angažovanih na uklanjanju Železničkog mosta, jednog od deset u Zrenjaninu, počeli su demontažu pragova i šina, a narednih dana očekuje se sečenje i demontaža postojeće konstrukcije mosta.

Kako su naveli iz Infrastruktura železnice Srbije, predvidjeno je da most dug 55 metara dobije novu čeličnu rešetku, a novi most biće izradjen od demontiranih elemenata montažno – demontažne konstrukcije koja je bila postavljena preko Dunava u Novom Sadu, dok nije izgradjen novi Žeželjev most.

Naveli su i da kada postavljanje nove konstrukcije mosta bude završeno, uslediće posao na postavljanju pragova i šina na konstrukciji mosta, tako da će u aprilu biti okončan ceo posao oko radova na mostu preko Begeja.

Iz Infrastruktura železnice Srbije ukazali su da su, u želji da olakšaju svakodnevni život stanovnicima Zrenjanina, a posebno gradjanima dva velika naselja Ruža Šulman i Berbersko, novim projektom mesta predvideli i da se obezbede dve pešačke staze preko mosta.

Do sada je postojala samo jedna staza koja ni izgledom ni širinom nije zadovoljavala potrebe stanovništva a od proleća kada radovi budu završeni sa obe strane mosta iznad Begeja biće postavljene dve staze, propisno obeležene i širine da može da se bezbedno odvija pešački saobraćaj.

Radi povećanja bezbednosti biće uredjeni ne samo prilazi i pešačke staze, već će biti postavljeno i novo osvetljenje na mostu.

Zbog radova na zameni železničkog mosta preko Begeja u Zrenjaninu počekom januara ove godine obustavljen je saobraćaj vozova na pruzi Zrenjanin – Zrenjanin fabrika i kako je rečeno trajaće do 19. aprila 2022. godine.

Most na Begeju postavljen je 1937. godine, na mestu starog železničkog mosta izgradjenog 1889. godine prilikom uspostavljanja pruge Zrenjanin – Vršac.

Stanovnici tog dela grada kažu da su i emotvno vezani za taj most od koga ovih dana opraštaju fotografisanjem.

Foto: Tara Rukeci

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x