PKS: Više od 300 učesnika na Regionalnom legal biznis forumu od 5. novembra na Zlatiboru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: PKS logo
Podelite vest

Više od 300 učesnika i 30 eksperata – panelista okupiće se od 5. do 7. novembra na Zlatiboru na Regionalnom legal biznis forumu koji organizuje Udruženje kompanijskih pravnika uz podršku Privredne komore Srbije (PKS) i drugih partnera.

Cilj foruma je, kako je saopštila PKS, da se kroz diskusije i panele razmene iskustva i usvoje inovativna znanja u poslovanju pravnog sektora u privredi iz ugla digitalizacije, transformacije poslovnih procesa, upravljanja problematičnim potraživanjima i rizicima, zatim prava konkurencije, regionalnog povezivanja i prekograničnog poslovanja.

Predsednik Udruženja kompanijskih pravnika Vukašin Petković kazao je da je to prvi skup na kome će učestvovati direktori pravnih sektora i pravnici u kompanijama, sudije i advokati, pravnici u državnim institucijama i lokalnim samoupravama, univerzitetski profesori i javni izvršitelji…

“Forum je regionalnog karaktera imaćemo dosta učesnika i panelista iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a teme su moderne i u skladu sa zahtevima privrede sa kojima se pravnici susreću svakoga dana. Očekujemo da ovaj forum postane tradicija i da nastavimo da međusobno delimo znanja i inovativna rešenja kako bi unapredili poslovanje kompanija u kojima radimo”, dodao je Petković.

Direktorka Direktorata za pravne poslove PKS Smilja Obradović navela je da će taj forum biti prilika da se predstave aktivnosti PKS, ali i da se steknu nova inovativna znanja kako bi privredi pružili nove servise, obuke i dali prave instrukcije usmerene na efikasnije i konkurentnije poslovanje.

Navela je da je veoma aktuelna tema digitalizacije i pravnih aspekata digitalnog poslovanja koja je “u svim segmentima poslovanja postala neminovnost, o čemu svedoče i brojni zakonski propisi”.

“Sve navedeno podrazumeva neophodnost posedovanja i novih znanja kako tehnoloških, tako i poznavanje i pravlinu primenu svih propisa iz domena elektronskog poslovanja kojih već sada ima popriličan broj u pozitivnom zakonodavstvu naše zemlje”, rekla je Obradović.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x