PKS: U Dubaiju počeo ‘Gulfood 2024’ na kom učestvuju 24 srpske kompanije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: pks.rs
Podelite vest

U Dubaiju je danas počeo Međunarodni sajam prehrambene industrije “Gulfood 2024”, koji će trajati do 23. februara, a na kom učestvuju 24 srpske kompanije iz prehrambenog sektora, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Rukovodilac Centra za organizaciju sajmova PKS Jovanka Ćalina istakla je da će srpski privrednici narednih dana predstaviti svoje proizvodne programe, kako je rekla, rame uz rame sa najvećim svetskim proizvođačima iz prehrambene industrije.

“Nastup na sajmu im omogućava da plasiraju domaće proizvode na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte, kako u Emiratima tako i širom sveta, s obzirom da će narednih dana Dubai biti svetski centar industrije hrane, pića, pratećih usluga i proizvodnih programa”, rekla je Ćalina.

Kako je navedeno, ovogodišnje 29. izdanje “Gulfood”, koje se održava u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, ugostiće 5.500 izlagača iz više od 190 zemalja. Nastup srpskih privrednika na ovoj sajamskoj matifestaciji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima organizovali su PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS).

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x