PKS: Srpska vina i rakija na sajmu u Diseldorfu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube ProWeinTradeFair printscreen
Podelite vest

Domaći proizvođači vina i rakije nastupiće na međunarodnom “ProWein” u Diseldorfu u Nemačkoj, nakon dve godine pauze te sajamske manifestacije zbog pandemije korona virusa, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

U organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije na srpskom nacionalnom štandu na Međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića od 15. do 17. maja u Diseldorfu predstaviće se 14 srpskih izlagača, osam vinarija i šest destilerija.

Kako se navodi u saopštenju, vina i rakije na sajmu će predstaviti “Vinarija Trivanović”, “Vinarija Alkesić”, “Doja/Tody”, “Vinarija Virtus”, “Rubin”, “Temet”, “Vinarija Čoka Plus”, “PP Erdevik”, kao i “Promont grupa”, “RB Global”, “Jelički Dukat”, “Akov”, “Simex Original” i “Veljko i sinovi 1994”.

“Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu”, istakli su iz PKS.

Međunarodni sajam “ProWein” je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Prethodni sajam imao je više od 61.500 posetilaca iz 142 zemlje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x