Pižon u dokumentarnom filmu o Duletu Saviću (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti Vladimir Petrovic Pizon i reditelja Branka Besevic Gajic
Podelite vest

Dokemantarni film o proslavljenom fudbaleru Dušanu Duletu Saviću, čije je snimanje počelo krajem septembra u Ubu, nastavljeno je u Beogradu. O zajedničkim iskustvima na travnatim terenima, o Saviću govori slavni fudbaler Vladimir Petrović Pižon.  Ovaj film producenta Olivera Paunovića režira Branka Beševic Gajić, a produkciju potpisuje City Grupa iz Niša.

Prva klapa filma “pala” je  na fudbalskom stadionu „Jedinstva“ u Ubu, gde je Dule Savić rođen i gde je započeo svoju fudbalsku karijeru, a nastavljena je u Beogradu. Film će se snimati na raznim lokacijama u srpskoj prestonici, a takođe i na nezaobilaznoj Marakani. Direktor fotografije je Nikša Malić Katanić.

Po rečima rediteljke, u filmu će biti dosta poznatih imena iz javnog života, pa će tako uz velikog  Dragana Đajića,  svoje svedočanstvo o najzanimljivijim zajedničkim detaljima iz fudbalskog života  izneti i  legendarni Vladimir Petrović Pižon.

Foto: Dule Savić, Vladimir Petrović Pižon, rediteljka Branka Bešević Gajić

Vladimir Petrović Pižon (Beograd, 1. jul 1955) je bivši srpski fudbaler, a sadašnji fudbalski trener. Bio je selektor seniorske reprezentacije Srbije. Tokom igračke karijere najveće uspehe je beležio igrajući za Crvenu zvezdu i stekao počasnu titulu jedne od pet „Zvezdinih zvezda“, odnosno jednog od pet legendarnih fudbalera ovoga kluba.

I Dule Savić i Pižon su u periodu 1974-1982 bili Zvezdini prvotimci, a u filmu će izneti zajednička sećanja upravo na taj period zajedničkog života i rada. Pižon je od 1972. do kraja 1982. godine za Zvezdu odigrao 497 utakmica i postigao 117 golova. Dule Savić je  1974.  postao prvotimac Crvene zvezde. Za prvi tim crveno-belih nastupao je od 1973. do 1982. godine. Odigrao je 258 zvaničnih utakmica i postigao 149 golova (ukupno 410 mečeva i 266 pogodaka računajući sve utakmice). Treći je strelac u istoriji kluba po broju golova u zvaničnim susretima (149), drugi po broju golova u prvenstvu (119) i treći po broju pogodaka u evrokupovima (20).

Foto. Srbija vesti
Dušan Dule Savić

„Meni je produkcija ovog filma i čast i zadovoljstvo. Čast da će upravo City Grupa uraditi film o legendarnom fudbaleru, a zadovoljstvo jer se sećam utakmica Duleta Savića i njegovih fudbalskih bravura na terenu“, istakao je producent filma Oliver Paunović.

“Sakupili smo i dosta arhivske građe, i mogu da najavim da se radi o dugometražnm dokumentarnom filmu koji će premijerni biti prikazan sledeće godine“, najavila je reditljka filma Branka Bešević Gajić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x