Pijetlović: Spremni smo i fizički i psihički; Mandić: Nemamo pravo na kiks

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/VK Novi Beograd/Slobodan Sandic/MO)
Podelite vest

Vaterpolista Novog Beograda Duško Pijetlović izjavio je danas da je njegova ekipa spremna i psihički i fizički za polufinalni meč Kupa Srbije protiv Partizana.

“Mislim da smo fizički i psihički spremni. Možda je ekipa pomalo umorna posle napornog puta u Tbilisi, ali imamo dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za duel sa Partizanom. Naš prvi cilj je da prođemo u finale i nadam se da ćemo biti na svom maksimumu. Ako bude tako, verujem da će i rezultat biti povoljan za nas”, rekao je Pijetlović, a preneo klupski sajt.

Pijetlović smatra da je prednost Novog Beograda u “dužoj klupi” u odnosu na Partizan.

“Imamo dužu klupu nego Partizan. Oni imaju sedam, osam vrhunskih igrača, ali ostali prvotimci su veoma mladi igrači koji tek treba da stasaju i sazreju. Zato mislim da naša klupa, odnosno rezervni igrači treba da izvuku utrakmicu i nametnu ritam koji Partizan neće moći da izdrži. Kompletnost i kompaktnost naše ekipe je naš najveći adut”, rekao je on.

Pijetlović najavljuje da će ovogodišnji finalni turnir Kupa Srbije biti izuzetno kvalitetan.

“Vidi se ogroman napredak kod svih mladih igrača u domaćem šampionatu, i to je za svaku pohvalu. Moram da priznam da ja zaista uživam u vaterpolu dok igram ovde u svojoj zemlji na ovom nivou. Kvalitet je evidentan i mislim da naša liga nikada nije bila jača. I ovaj turnir Kupa će biti veliko uživanje za mene, a značajno iskustvo za sve mlade igrače”, izjavio je on.

Kapiten Novog Beograda Dušan Mandić smatra da njegova ekipa nema pravo na kiks.

“Sada nemamo pravo na kiks. Ekipa se po prvi put nalazi u ovakvoj situaciji i zato moramo biti maksimalno fokusirani. Ali, ukoliko budemo igrali na nivou kao što je to bilo u poslednjih par utakmica uveren sam da ćemo trijumfovati. Ipak, trenutno samo razmišljamo o Partizanu i idemo korak po korak”, izjavio je Mandić.

Mandić je pozvao navijače da ispune tribine u što većem broju.

“Voleo bih da igramo pred punim tribinama. To će biti praznik vaterpola, borba za prvi trofej. Svi ljubitelji vaterpola će imati priliku da uživaju u vrhunskom spektaklu, a siguran sam da neće biti lako i mislim da nijedna utakmica neće biti laka”, rekao je Mandić.

Polufinalni duel kupa između Novog Beograda i Partizana na programu je u ponedeljak, 27. decembra od 17.00.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x