Pijačni prodavci završili protest bez razgovora sa predsednikom Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Predstavnici pijačnih prodavaca Srbije koji su danas protestovali u Beogradu blokirajući saobraćaj, odustali su posle 17.00 sati od čekanja na razgovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o zahtevim da budu izuzeti od uvođenja fiskalnih kasa i objavili da završavaju protest.

Počasni predsednik udruženja prodavaca “Opstanak” Redžep Petrik rekao je za Betu da ne zna kako će se nastaviti borba za ispunjenje zahteva i da li će se protest radikalizovati.

“Neće više biti organizovanog protesta, a za spontane ne snosimo odgovornost. Očigledno je da predsednik Aleksandar Vučić neće da razgovara sa nama, a obećao je pre izbora i to je dokaz kako ispunjava obećanja” -rekao Petrik.

Ocenio je da je odnos prema pijačnim prodavcima “ponižavajući”, da ih vlasti ne uvažavaju i da je to “sramota za državu”.

Ministar finansija Siniša Mali danas je poručio da prodavci robe široke potrošnje na pijacama moraju da nabave fiskalne kase – “i tačka!”, i da su te obaveze izuzeti oni koji na pijacama prodaju voće i povrće iz svoje proizvodnje.

Više stotina pijačnih prodavaca iz cele Srbije protestvovalo je danas u Beogradu: pre podne su se okupili kod Tržnog centra “Ušće”, Brankovim mostom stigli su do Zelenog venca, pa Terazijskim tunelom i Makedonskom ulicom do zgrade RTS gde su tražili da ta kuća izveštava o protestu, kako bi se njihov glas čuo.

Foto: (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)

Potom su Takovskom ulicom došli do Predsedništva Srbije i posle kraćeg zadražavanja uputili su se ka Slaviji gde su nekoliko sati blokirali saobraćaj.

Pijačni prodavci u Beogradu su protestovali 14. i 31. marta jer od 1. maja moraju da izdaju fiskalne račune.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x