Petković: Prazne biračke kutije su debakl Kurtija i međunarodne zajednice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: OSR
Podelite vest

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da rezultati izbora na severu Kosova i Metohije najbolje govore o antidemokratskom karakteru tih lokalnih izbora.

“Biračke kutije su bile prazne i to je najbolji pokazatelj da je to poraz i debakl (premijera Kosova) Aljbina Kurtija i međunarodne zajednice, a pobeda srpskog jedinstva”, rekao je Petković za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, izbori koji su u nedelju održani na severu Kosova i Metohije su antidemokratski i protivustavni, ali podržao ih je dobar deo međunarodne zajednice odnosno predstavnika sa Zapada koji su rekli da će priznati rezultate tih izbora.

“Činjenica da je na njih izašlo 1.567 birača od 45.950 ukupno upisanih birača u biračkom spisku najbolje pokazuje da je sever Kosova i Metohije u potpunosti bojkotovao ove izbore. Od tog broja, od 1.567, glavom i bradom glasalo je 13 Srba”, dodao je Petković.

Kako je naveo, nezabeleženo je “u istoriji evropske demokratije” da se uz pomoć dugih cevi u kontejnerima organizuju izbori koji su “za cilj imali proterivanje čitavog jednog naroda”.

“Ovim izbornim procesom i činjenicom da su Albanci sada ti koji će voditi četiri srpske opštine, gde će upravljati na 98 odsto srpskog stanovništva na severu Kosova i Metohije, srpski narod se u potpunosti povukao – to pokazuje jednu novu realnost koja nastaje. To pokazuje da su Srbi istakli i podvukli da nema dalje normalizacije odnosa bez formiranja Zajednice srpskih opština, zapravo da nema nikakvog daljeg napretka dok Priština ne ispuni tu svoju najznačajniju obavezu”, zaključio je Petković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x