Petković: Kurti želi da gurne Srbiju u sukob sa međunarodnom zajednicom, napad u Ugljaju potvrđuje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Petar Petković; Foto: Kancelarija za KiM Vlade R.Srbije
Podelite vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je sinoćna pucnjava u blizini osnovne školu u Ugljaru, kod Kosova Polja, deo namere kosovskog premijera Aljbina Kurtija da “izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda jer zna da ma kakvi sukobi i krize izbiju, posebno na severu, Zapad će uvek kriviti Beograd”.

“Kurti želi da izazove reakciju na terenu, da se naši ljudi pobune, i da onda on gurne državu Srbiju, Beograd i srpski narod na Kosovu i Metohiju u sukob sa međunarodnom zajednicom. To je njegova ideja, jer je kriza jedini način Kurtiju da izbegne obavezu formiranja Zajednice srpskih opština”, rekao je jutros Petković za TV Pink.

On je naveo da su sinoć, oko 23.00 časa NN. lica pucala iz vozila u pokretu u pravcu srpske osnovne škole u Ugljaru, na centralnom Kosovu, dok je u njenom dvorištu bilo troje dece romske nacionalnosti i “samo su pukom srećom ostala nepovređena”.

“Vozilo se uputilo u pravcu ka albanskoj sredini”, rekao je Petković, napominjući da je to samo jedan od brojnih napada na srpske sredine “što svedoči kako žive Srbi i svi oni nealbanci koji su uz srpsku državu”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x