Petković i Vulin odbacuju tvrdnje da Vučić u Briselu kaže da shvata da treba da prizna Kosovo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Petar Petković; Foto: Kancelarija za KiM Vlade R.Srbije
Podelite vest

Direkor Kancelarije vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odbacili su  tvrdnje Prištine da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na privatnim sastancima u Briselu kaže da shvata da treba da prizna Kosovo, ali da je potrebno više vremena za to.

Petković u saopštenju navodi da je izjava glavnog pregovarača prištinskog tima za pregovore sa Beogradom Besnika Bisljimija licemerna jer je “on taj koji u Briselu obećava sve i svašta”, navodeći da je to pitanje koje “više treba da interesuje javnost u Prištini”.

“Nema sumnje da Bisljimi često izjavljuje ono što bi zapravo želeo da čuje, ali jedina istina koju predsednik Vučić jasno i nedvosmileno ponavlja jeste da nikada neće priznati nezavisnost tzv. Kosova i uvek snažno brani poziciju Beograda i srpskog naroda zbog čega se delegacija Prištine pokunjenog nosa uvek vraća s pregovora”, navodi Petković.

Vulin u pisanoj izjavi tvrdi da je sa Vučićem bio od prvog dana briselskog dijaloga i da je bio svedok nečuvenih pretnji i ucena.

On je naveo da Vučić nikada neće priznati nezavisnost Kosova kao i da je Vučić bio “taj koji je sprečio da takozvano Kosovo postane član Ujedinjenih nacija”.

Glavni pregovarač prištinskog tima za pregovore sa Beogradom Besnik Bisljimi izjavio je da predsednik Srbije na privatnim sastancima u Briselu kaže da shvata da treba da prizna Kosovo, ali da je potrebno više vremena za to.

“Gospodin Vučić na privatnim sastancima kaže pred službenicima u Briselu da on shvata da treba da prizna Kosovo, ali treba da se pripremi teren u Srbiji, treba vremena, a posle u javnosti kaže da nikada neće priznati”, rekao je Bisljimi u intervjuu za RTK2.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x