Petar Grbić: Srbiji treba domaći traktor!!!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Čovek koji se svesrdno zalaže za obnovu proizvodnje traktora u Srbiji je Petar Grbić jedan od konstruktora traktora IMT u Srbiji.

Od trenutka kada je IMT propao poljoprivredni proizvođači nemaju kome da se obrate te je Grbić putem društvenih mreža počeo da daje savete o održavanju već postojećih traktora. Uz veliku podršku poljoprivrednika on je oko sebe okupio i veliki broj inžinjera kako bi pokušali da osnuju novu fabriku traktora.

Veliku sreću ističe Grbić imaju jer je iza njih i njihove ideje stalo i Ministarstvo privrede od koga su dobili obećanje da će im pružiti maksimalnu pomoć i podršku, a kako dodaje razgovaraće i sa Ministrom poljoprivrede.

Grbić je podsetio i na reči profesora Ratka Nikolića sa poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu koji je izjavio da je neophodno da postoji fabrika traktora jer poljoprivrednici koji su uvezli traktore a bilo ih je oko 5.000 imaju velikih problema. Ukoliko u toku ovog meseca kupe fabriku, Grbić kaže da će već za 4 do 5 meseci ona početi da radi, a godinu dana nakon toga izaći će i prvi traktor.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x