Pešić saopštio konačan spisak putnika na Evropsko prvenstvo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

selektor i trener kosarkasa reprezentacije Srbije na utakmici kvalifikacija za FIBA Svetsko prvenstvo 2023 protiv Slovacke u hali Aleksandar Nikolic Foto: Marko Metlas
Podelite vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je danas konačan spisak od 12 igrača koji će igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Srbiju će na šampionatu Evrope predstavljati: Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dušan Ristić, Nikola Jokić, Nemanja Nedović, Marko Jagodić-Kuridža, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz i Nikola Milutinov.

Sa spiska su otpali Nemanja Bjelica, Filip Petrušev, Boriša Simanić i Ognjen Dobrić.

“Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje”, rekao je doktor Dragan Radovanović, prenosi KSS.

Za razliku od Bjelice, Nemanja Nedović se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom i priključio se treninzima u punom intenzitetu, dodao je Radovanović.

“Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje”, zaključio je doktor Radovanović.

Srbija će u Grupi D, u Pragu, igrati sa Holandijom, Poljskom, Češkom, Finskom i Izraelom.

Izabranici Svetislava Pešića odigraće prvi meč na šampionatu Evrope u petak protiv Holandije od 21.00.

Evropsko prvenstvo biće održano od 1. do 18. septembra, u pet gradova u četiri različite države.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x