Pešić posle Poljske: Najvažnije stvari – energija i odnos prema igri

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da je njegova ekipa na večerašnjem meču protiv Poljske na Evropskom prvenstvu pokazala veliku energiju i dobar odnos prema igri i istakao da je jako važno što se u tim vratio Nikola Mulutinov.

“Dve najvažnije stvari su bile energija i odnos prema igri, odličan pristup utakmici. To je bilo potrebno, ne samo da se dobije utakmica, već da zadržimo fokus na stvari o kojima pričamo”, rekao je Pešić posle utakmice.

“Mi smo talentovaniji, individualno kvalitetniji, ali smo im odgovorili i fizički. Ušli smo energično od samog početka, bili smo koncentrisani i donosili smo dosta dobre odluke u odbrani”, dodao je on.

U poslednjem meču Grupe D na Evropskom prvenstvu u Pragu, košarkaši Srbije su pobedili Poljsku sa 96:69, pa će put Berlina na drugu fazu takmičenja sa prvog mesta u grupi i sa svih pet pobeda.

U tim se vratio Vanja Marinković koji je propustio prethodna dva meča zbog stomačnog virusa, a prve minute na šampionatu upisao je Nikola Mulutinov koji je zbog bolesti kasnije stigao u Prag.

“Mnogo je važno što je Milutinov sa nama, odigrao je nekih 20 minuta. Treba mu vreme, pokazao je da je dobro, ali sa ovakvim pristupom i koncentracijom je sve moguće. Treba njega i Vanju Marinkovića da vratimo u ritam”, rekao je Pešić.

Srbija će u osmini finala igrati protiv Italije. Meč je na programu u nedelju od 18.00.

“Protiv Italije nas čeka jedna zahtevna utakmica, zato je potrebno da zadržimo taj fokus i odbranu kao ovu, onda je svima teško, a nama lakše da pronalazimo prava rešenja. Uspeli smo da se nametnemo našom odbranom i onda sve izgleda dosta jednostavnije”, rekao je selektor Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x