Pešić: Pokazali smo snagu i samopouzdanje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Serbia team celebrate after winning against Dominican Republic during their Basketball World Cup second round match at the Araneta Coliseum, Manila, Philippines on Sunday Sept. 3, 2023. (AP Photo/Aaron Favila)
Podelite vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da su njegovi igrači u današnjoj utakmici i pobedi protiv Dominikanske Republike, posle koje su se plasirali u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pokazali snagu i samopouzdanje.

“Prvo je bilo važno da pokažemo reakciju posle prethodne utakmice i tim je to uradio na sjajan način. Ne samo zbog pobede, već i zbog našeg plana koji je bio da napadnemo najboljeg igrača Dominikanske Republike. Po našem mišljenju to je Feliz koji je odigrao sjajan turnir. Pokušali smo da ga eliminišemo iz igre i u tome uspeli”, rekao je Pešić, preneo je Košarkaški savez Srbije.

Košarkaši Srbije pobedili su Dominikansku Republiku sa 112:79 i plasirali se u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

“Bilo je važno da pružimo šansu igračima poput Petruševa i Avramovića. Nismo mogli da računamo na njih, dobri su bili tokom priprema, a onda su se povredili. Čestitam svojim igračima na pobedi, pokazali smo snagu, samopouzdanje, energiju i bili na nivou od početka do kraja”, naveo je Pešić.

Srbija je kao drugoplasirana iz Grupe I prošla među osam najboljih i igraće protiv prvoplasirane Litvanije iz Grupe J, koja je danas pobedila selekciju SAD sa 110:104.

Reprezentativac Srbije Vanja Marinković rekao je da je ekipa igrala dobro od početka i da nije dozvolila greške iz prethodnog duela protiv Italije, kada je izgubila.

“Već od prve četvrtine bili smo u prednosti i nismo je ispuštali do kraja. Vršili smo kroz odbranu jak pritisak na glavne igrače Dominikanske Republike i to je urodilo plodom. U utakmici sa Italijom bili smo u prednosti od 16 poena, onda su se brzo vratili na samo poen zaostatka pred početak poslednje četvrtine. Znali smo gde smo grešili, gledali smo video i analizirali sve. Danas nismo dozvolili da se tako nešto ponovi”, naveo je on.

Četvrtfinala su na programu u utorak i sredu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x