Pešić okupio reprezentativce, izostali igrači iz Evrolige

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)
Podelite vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da su se, osim evroligaških, svi pozvani igrači pojavili na okupljanju za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da će u budućnosti računati i na Vladimira Lučića i Nikolu Kalinića.

“Svi koji su pozvani su na treningu, osim ovih što igraju Evroligu. Svi rade, svima dajemo šansu, da vidimo koliko mogu da pomognu ekipi. (Miloš) Teodosić je u putu, dolazi, imao je zdravstveni problem u porodici. Na veliko zadovoljstvo svih nas, to je prevazidjeno, on je sinoć igrao utakmicu i dolazi”, rekao je Pešić na okupljanju reprezentacije.

Pešić je sinoć u beogradskoj hali “Aleksandar Nikolić” okupio igrače na koje računa u predstojećim utakmicama protiv Letonije i Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Kako je saopštio Košarkaški savez, na treningu je bilo 16 igrača, a zbog obaveza u klubovima sedmorica igrača koji igraju u Evroligi neće biti na raspolaganju selektoru za utakmicu protiv Litvanije, u četvrtak od 20 časova u Beogradu. Naknadno će biti poznato da li će oni igrati protiv Belgije, u nedelju od 15.30 u Monsu.

“Igramo protiv ekipe koja se sakrila iza Litvanije. U prednosti su u odnosu na nas, jer su zajedno od juna i jula. Imaju tri igrača iz Španije, dvojica iz Italije, iz VTB lige. Tu je i Kuruc, iz Partizana, već su uigrani. Pripremamo utakmicu, vidi se da su dobro uigrana mašina”, rekao je Pešić.

Srpski košarkaši treniraju pred prvu utakmicu prvog prozora kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. sa Letonijom, veceras u “Dvorani Aleksandar Nikolić” u Beogradu. (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)

“Za nas će to biti dodatan izazov, a za to se nemamo vremena, hteli mi ili ne. Trudimo se koliko god je moguće da budemo racionalni u izboru napada i odbrane i u postavljanju igrača na svoje pozicije koje imaju u klubovima. I ovako su zbunjeni, pa ne moram još ja da ih zbunjujem”, dodao je Pešić.

Upitan da li u budućnosti računa na Vladimira Lučića i Nikolu Kalinića, selektor je odgovorio: “Ko je lud da ne računa na Kalinića i Lučića?”.

“Oni su najbolji igrači na svojim pozicijama. Pričali smo i sa njima, ali imaju svoje klupske mečeve. Treba da pružimo podršku ovim mladim igračima koji tek treba da postanu najbolji. Lako je biti uz one najbolje, zato navijače zovem da budu tu i da podrže ove igrače”, naveo je Pešić.

Na treningu reprezentacije Srbije bili su Jovan Novak, Dušan Ristić, Aleksa Uskoković, Nikola Rebić, Marko Jagodić Kuridža, Nikola Jović, Nikola Djurišić, Dalibor Ilić, Aleksa Radanov, Uroš Trifunović, Rade Zagorac, Alen Smailagić, Balša Koprivica, Nemanja Dangubić, Aleksa Avramović i Dragan Apić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x