Pešić: Nalazimo se tamo gde želimo pred poslednje kolo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: KSS.rs
Podelite vest

Selektor košarkaške reprezentacija Srbije Svetislav Pešić rekao je da se njegova ekipa, pred poslednje kolo grupne faze Evropskog prvenstva, nalazi tamo gde želi da bude.

“Utakmica je završena, bila je teška protiv Izraela koji igra neobičnu košarku sa dosta promena. Dali smo 89 poena, sa visokim procentima šuta. Svaka utakmica je novo iskustvo za nas i važna, prvo da pobedimo, a drugo da naučimo nešto”, rekao je Pešić posle utakmice, prenosi KSS.

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je i četvrtu pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto je sinoć u Pragu bila bolja od selekcije Izraela sa 89:78.

“Znamo naš cilj na ovom turniru, a da bismo ga ostvarili, da kao prvi odemo iz Praga i igramo dobru košarku u Berlinu, samo sa Jokićem – to nije moguće. Кo god želi nešto da ostvari, treba mu i Micić, i Jokić, i Кalinić, ili Gudurić ili Jagodić-Кuridža. Tim je iznad svih”, istakao je Pešić.

Pešić je istakao da centar Srbije Nikola Jokić “zna šta je njegov posao” i da “voli da “čini sve druge igrače boljim”.

“Nemojmo previše da se ‘puvamo’, to što vi verujete reprezentaciji, to nam daje dobar osećaj, srećni smo i zadovoljni, samo da se ne pravimo previše važni po Pragu, jer nećemo dobijati svaku utakmicu po 20 razlike. Da ne budemo navijači, nego smireni i svako da radi svoj posao”, rekao je Pešić.

“Vi novinari dobro radite svoj posao, volite reprezentaciju i navijate, ali nemojte da pravite velika očekivanja, ne zato što mi ne želimo da ih ispunimo, već jer nam treba mirnoća, da ne letimo prerano u kosmos. Vidite da favoriti gube utakmice, mi smo tamo gde smo želeli da budemo pred poslednju utakmicu u grupi”, dodao je on.

Pešić je naveo da odbranom nikada nije zadovoljan i da je odbrana “baza kompletne igre” reprezentacije.

“Protiv ekipe kakva je Izrael, problem je bio što nismo skokove u odbrani pretvarali u kontre, to nam je malo smetalo. Više smo mislili na naš napad, nego da je kontra najbolji napad protiv takve odbrane. Nismo dovoljni trčali, previše smo igrali pet na pet”, rekao je on.

“Povrede su nas poremetile, svaki dan neko izađe i svaki dan se nama nešto desi. To i igračima smeta”, dodao je Pešić.

Selektor Srbije je naveo da njegova ekipa ne potcenjuje nijednog protivnika, da ostaje mirna i da veruje u svoje mogućnosti.

“Znali smo da će biti teška utakmica, posle one protiv Finske… Teško je ponoviti onu utakmicu protiv Finske, radi se i o mentalnoj i fizičkoj potrošnji, stvarno su fenomenalno odigrali 30 minuta. Da su se pojavile i neke bolje ekipe, ne bi uspele da nas spreče u onome što smo pokazali”, rekao je Pešić.

Informacija o povredama kapitena Vladimira Lučića i Nemanje Nedovića još nema. “Za sada ne znamo ništa, videćemo šta kažu doktori”, rekao je selektor.

Srbija će poslednji meč u Grupi igrati u četvrtak protiv Poljske od 21.00.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x