Parandilović: Vučić je izbrisao granicu između države i mafije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS 2 printscreen
Podelite vest

Poslanik Miloš Parandilović izjavio je da je predsednik Aleksandar Vučić izbrisao granicu između države i mafije i da je u Srbiji sve na rasprodaji.

Parandilović je agenciji Beta kazao da će Vučić snositi odgovornost za, kako je rekao, najveću pljačku i kriminalizaciju u istoriji Srbije.

“Vučić je formirao kartel koji upravlja Srbijom. Ovde je sve na prodaju, a jedini cilj je da se izvuče milionski profit za klan koji vlada. Naprednjaci su na celu zemlju stavili cedulju ‘rasprodaja’. Prodaju se izvori vode, a Kinezima i ruda za rudnu rentu”, istakao je poslanik.

Parandilović je naveo da se na državnim funkcijama nalaze “korumpirani poltroni” od kojih se očekuje da budu lojalni, kako je rekao, svom vlasniku.

Ocenjujući situaciju na Kosovu i Metohiji, Parandilović je rekao da su Srbi na Kosovu postali plen Milana Radoičića i žrtve pogrešne politike Aleksandra Vučića.

“Vučić je izbrisao granicu između države i mafije. Srbi na Kosovu su kao plen pripali poznatom kriminalcu-političaru Milanu Radoičiću koji ih izlaže strašnom teroru. Naš narod na KiM živi u strahu za svoju imovinu i bezbednost. Srbi na Kosovu nemaju kome da se obrate, mogu samo da biraju između Kurtijeve (Aljbin, kosovski premijer) i Radoičićeve okupacije”, naglasio je Parandilović.

Komentarišući predlog budžeta za 2024. godinu, Parandilović je rekao da Srbija “klizi” u dužničko ropstvo.

“Usvajanjem budžeta predviđeno je novo zaduživanje od više milijardi evra. Država klizi u dužničko ropstvo, a Vučić našim novcem kupuje, političare, medije i glasove penzionera. Svaki tender u ovoj zemlji je namešten za firme bliske Vučiću i naprednjacima. Stvorena je kasta od nekoliko stotina milijardera i nekoliko hiljada milionera, koje je Vučić nagradio u zamenu za lojalnost i podelu profita”, smatra poslanik.

On je kao Vučićeva “nepočinstva” naveo i plantažu marihuane u Jovanjici, formiranje klana Veljka Belivuka, progon najboljih policajaca…

“Ako sve ovo imamo u vidu opozicija, kakva god bila, nema vremena za svađe i optužbe, moramo biti svesni da samo zajedno možemo odbraniti izbornu volju, ne dozvoliti da propadne ijedan opozicioni glas i skiniti zlo s vlasti. Nakon toga formirati prelaznu vladu s jednim ciljem, da državu koju je Vučićeva mafija otela, vratimo građanima”, zaključio je Parandilović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x