Otvoren vrtić u opštini Despotovac za 50 novih predškolaca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Novak Đoković Fondacija
Podelite vest

 Selo Veliki Popović u opštini Despotovac dobilo je rekonstruisan, adaptiran i opremljen vrtić, zahvaljujući Novak Đoković Fondaciji, kompaniji dm drogerie markt i drugim partnerima projekta. Ukupna vrednost projekta je 9.550.000 dinara, od čega je vrednost donacije kompanije dm 1,5 miliona.

Svečanom otvaranju predškolske ustanove „Leptirić“ prisustvovali su Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije, kao i predstavnici kompanije dm drogerie markt, Verica Stojković, direktorka predškolske ustanove, Nikola Nikolić, predsednik opštine Despotovac i Nenad Jovanović,zamenik predsednika opštine Despotovac.

„Društveno odgovornim angažovanjem trudimo se da svakodnevno pomažemo zajednici u kojoj poslujemo. Izuzetna nam je čast što smo deo plemenite misije naših prijatelja iz Novak Đoković Fondacije. Zajedničkom posvećenošću želimo da osiguramo najmlađima kvalitetno odrastanje i detinjstvo u vrtićima, i time unapredimo njihov razvoj i obrazovanje. Osmesi mališana i zaposlenih iz vrtića “Leptirić”, zajedno sa osećajem ispunjenosti koji nas prati, ukazuju da smo uradili pravu stvar. Ovakve investicije i događaji nam daju još veću motivaciju da se trudimo i dodatno unapređujemo svoje okruženje i budemo podrška onda kada je to potrebno!”, rekla je Jelisaveta Obradović, menadžerka ljudskih resursa u kompaniji dm drogerie markt Srbija.

Renovirani objekat „Leptirić“ koji radi pri PU „Rada Miljković“ je 50. jubilarni vrtić koji je Fondacija zajedno sa kompanijama partnerima otvorila od svog osnivanja i time se približila još jednom zlatnom jubileju – 50.000 dece kojima je obezbeđena podrška i pomoć. Vrtić se prostire se na površini od 118 m2, ima jednu radnu sobu i kapacitet da primi 50 novih predškolaca.

„Ponosni smo na to što je, u godini kada proslavljamo velike jubileje, naš prvi vrtić koji smo danas predstavili u Velikom Popoviću postao 50. koji je Novak Đoković Fondacija u 15 godina svog postojanja otvorila u Srbiji! Povod realizacije našeg prvog projekta u opštini Despotovac ne može biti lepši, i sigurni smo da ćemo i ovde i širom naše zemlje sa još više posvećenosti i motiva nastaviti sa rekonstrukcijom, adaptacijom i opremanjem ustanova od ključne važnosti za lepo i bezbrižno detinjstvo naših najmlađih. Za realizaciju ovog projekta nas je posebno inspirisala anegdota po kojoj su vaspitači, roditelji i deca – obučeni u kostime štrumfova – udružili snage i zajedno ofarbali do tada neuglednu ogradu vrtića. Nadamo se da ćemo što pre imati prilike da ponovo ujedinimo našu kreativnu energiju, posvećenost i ljubav prema deci, za dobrobit svih ljudi ovog kraja i ovako lepim povodom“, istakla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

 

Novootvoreni vrtić u Velikom Popoviću drugi je po redu koji je Novak Đoković Fondacija sprovela u saradnji sa kompanijom dm drogerie markt i ostalim partnerima. Uspešna saradnja sa Fondacijom počela je otvaranjem vrtića u Topoli, kada je uloženo 15 miliona dinara, od čega je drogerijski lanac uložio 5,5 miliona dinara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x