Otvoren Sajam automobila na Beogradskom sajmu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Beogradski sajam printscreen
Podelite vest

Sajam automobila DDOR BG ECO CAR SHOW 07, otvoren je danas na Beogradskom sajmu i trajaće do 15. maja.

U Hali 1 Beogradskog sajma je 210 izlagača, zastupnika tridesetak automobilskih marki, sa oko 50 premijerno prikazanih vozila medju kojima je najveći broj na električni i hibridni pogon.

Premijerno je prikazan i 102 godine star, danas kinesko-britanski MG, trenutno najbrže rastući automobilski brend u Velikoj Britaniji.

Organizatori sajma su istakli da je ovo prva ovakva manifestacija u Evropi posle dvogodišnje puaze usled pandemije korona virusa.

Otvaranju Sajma automobila prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka privrede Andjelka Atanasković, ministar saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović i predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši.

Vučić je rekao da ga raduje što je na sajmu prikazan veliki broj električnih i hibridnih vozila i da to pokazuje da proizvodjači automobila pokazuju visoku ekološku svet

On je istakao da u Srbiji posluje veliki broj proizvodjača autodelova, ali i kompanija Stelantis koja je najavila da će u fabrici u Kragujevcu proizvoditi vozilo na električni pogon.

“Pregovaramo sa dva globalna proizvođača automobila da otvore fabriku u Srbiji. Ako uspemo da dovedemo bar jednog to će biti najveća promena u istoriji Srbije koja će promeniti sliku zemlje”, rekao je Vučić.

Paralelno sa DDOR BG ECO CAR SHOW 07 u Hali 14 je i salon motocikala, kvadova i sličnih vozila “Motopashion”.

Ljubitelji starih vozila će u Hali 3 Beogradskog sajma moći da vide izložbu oldtajmera, a u manjim halama predstaviće se proizvođači delova i opreme.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x