Otvoren konkurs: Za najbolje ime brzog voza – milion dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ministar gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Tomislav Momirović Foto: BetaPhoto/Ministarstvo/Djordje Krstic/MO
Podelite vest

Konkurs pod nazivom “Pusti inspiraciju da te vozi” za ime i logo novog brzog voza u Srbiji otvoren je danas i trajaće do 21. februara.

Na konferenciji za medije u Železničkom muzeju u Beogradu, povodom najave novog konkursa, govorio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i pozvao sve talentovane ljude da učestvuju na konkursu, jer će na taj način dobiti priliku da njihovo ime bude upisano u dugu tradiciju srpske železnice.

Momirović je podsetio da Železnica Srbije i Vojska Srbije imaju najdužu tradiciju u našoj zemlji, prva pruga u Srbiji počela je da se gradi 1881. godine od Beograda do Niša a vrednost te investicije bila dva republička budžeta.

Kada brza pruga bude puštena, od Beograda do Novog Sada stizaće se za 30 minuta najboljim vozovima na svetu i najkvalitetnijom prugom u istočnoj Evropi.

Momirović se nada da će do kraja godine početi i izgradnja brze pruge od Beograda do Niša.

Potrebno je da: logo i ime brzog voza ilustruju vrednosti  brzog voza – brzinu, jedinstvenost, originalnost i savremenost: ime voza mora biti integrisano u logotip; dostavljeno rešenje treba da sadrži logo sa nazivom u vektorskom formatu u pdf-u, kao i jednobojnu varijantu i negativu; preporučuje se korišćenje nacionalnih boja Republike Srbije; uz naziv brzog voza, potrebna je i specifikacija tipografije; potrebno je dostaviti i šifre korišćenih boja i grafički primer aplikacije na brzom vozu i rešenje mora biti originalno delo autora i ne sme sadržavati delove drugog autorskog dela.

Prijave na konkurs se podnose putem mejla na – ucestvujem@pustiinspiracijudatevozi.rs

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x