Otac nestale bebe: Evri ne mogu da nadonade ukradeno dete

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Bračni par koji je veštačkom oplodnjom dobio bilizance u oktobru 2015, posle čega im je rečeno da prvorođena beba nije preživela nakon porođaja, uspeo je da na sudu, DNK analizom dokaže da nisu roditelji novorođenčeta koje je proglašeno mrtvim i kremirano.

Otac blizanaca, koji je želeo da ostane anoniman, je za novi broj nedeljnika “Vreme” rekao da je “Viši sud u Beogradu, suočen sa nepobitnim dokazima, doneo presudu kojom država mora isplatiti 20.000 evra, plus 3.000 evra troškova sudskog postupka”, u slučaju protiv GAK “Narodni front” u kome su blizanci rođeni.

“Sudija me na kraju pita – da li ste zadovoljni, dobili ste spor? Kroz jecaj pitam – čime da budem zadovoljan, time što mi se deca jednog dana mogu sukobiti, poubijati ili oroditi jer neće znati da su braća? Evri ne mogu da nam nadomeste ukradeno dete. I što je najgore, posle presude koju smo dobili, Više tužilaštvo neće da reaguje niti da pokrene postupak protiv odgovornih a radi se o čitavom lancu”, kazao je otac blizanaca.

Otac blizanaca je naveo da bi dokazi koje su supruga i on dostavili u njihovom slučaju krađe beba “vrlo lako, kada bi tužilaštvo to htelo, razrešili taj slučaj i ko zna koliko još njih”.

Majka nestale bebe je kazala da je “njeno dete pregledano dan nakon što je proglašeno mrtvim” kao i da su privatnom istragom došli do saznanja da obično nestaju, proglašavaju se mrtvima, bebe koje se rode petkom, subotom ili nedeljom.

“Vreme” podseća da su stjuardese JAT-a sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, kada su primećeni slučajevi krađe beba iz porodilišta u Srbiji, uočavale kako decu, bebe, u inostranstvo iz Beograda nose uglavnom žene koje ne znaju srpski jezik.

Bebe su ukradene ili su nestajale uglavnom u prva tri dana nakon porođaja. Bebu bi proglasili mrtvim a pre toga bi navodno imale određene zdravstvene probleme, piše nedeljnik “Vreme”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x