Osnovci iz Gabrovca na kreativan način promovišu znamenitosti svoga kraja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Gabrovca, okupljeni u Učeničkoj zadruzi „Branko“, napravili su prvi u nizu video vodiča, kojim su predstavili svoj kraj i Manastir Svete Trojice. Vodič je rad učenika, a na ideju su došli zajedno sa nastavnicom fizike Dragnaom Ivanov, koja im je u svemu pomagala.

„Jedna od ideja je bila da promovišemo manastir, o kome se ne zna mnogo. Ja dok nisam počela da radim u školi nisam znala da postoji taj manastir koji je iz srednjeg veka i koji ima bogatu istoriju“, kaže Dragana Ivanov.

Ona je učenicima predložila da urade nešto čime bi ispromovisali manastir, a zajedničkom saradnjom došli su na ideju da to bude u formi video-vodiča.

„Deca su radila, uz moju pomoć i zaista sam imala veliki odziv i saradnju i želju sa njihove strane da se to realizuje“, nastavnica Dragana Ivanov.

Ovo je prvi vodič Učeničke zadruge „Branko“, u planu imaju i nove, a pored toga mladi zadrugari bave se još mnogim stvarima.

„Učenička zadruga pravi dekupaž proizvode, magnete, slike. Pošto škola ima dvorište imamo u planu da posadimo one lejke, pa da deca na tome rade i ukrašavaju i prodaju da bi došlo do profita da možemo da pomognemo deci za ekskurzije, za udžbenike“, objašnjava Dragana Ivanov.

Nastavnica o svojim učenicima ima samo reči hvale. Kaže da se radi o izuzetno kreativnoj i pametnoj deci, koja su željna novih znanja, ali ono što je najbitnije pravi su prijatelji i uvek su tu jedni za druge.

„Zaista se đaci lepo brinu jedni o drugima i drugarima kojima je pomoć potrebna. Deca znaju engleski, francuski, idu i na italijanski i nemački, pravili smo i časove gde deca na četiri jezika izvode te časove. Zaista je bogatstvo raditi sa ovom decom“, ponosno je kazala njihova nastavnica fizike.

VIDEO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
()
x