ORLOVI U BEČU | Selektor Dragan Stojković i Filip kostić pred meč sa Jordanom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FSS.rs
Podelite vest

U junskom prozoru UEFA  kvalifikacija, reprezentaciju Srbije očekuje važan duel sa Bugarskom u Razgradu, 20. juna, a danas izabranici selektora Dragana Stojkovića imaju proveru u Beču protiv Jordana.

-Šta želim protiv Jordana da vidim? Prvo da se niko ne povredi, a onda i jedan dobar meč. Bez obzira što je prijateljska utakmica, važno je da ostavimo dobar utisak, a onda i da pobedimo. Zbog grba i dresa, ali i rejtinga. Želim da naglasim da će dosta igrača dobiti priliku – rekao je Dragan Stojković.

– Takođe, isti tim neće igrati ovde i u Bugarskoj. Razlika je velika kada se radi o važnosti ta dva meča. Ponavljam, dosta igrača će dobiti minutažu. Imaćemo prilike da vidimo neke nove igrače, Jovanovića, Joveljića, Samardžića…ali da sada ne pričamo mnogo o imenima. Samo ću reči da će Samardžić početi meč, Jovanović i Joveljić koji su klasični napadači, podeliće minutažu.

O igračima koji su povređeni, a u prethodnom periodu postigli su veliki broj golova za najbolji nacionalni tim, pre svih Mitrović, Vlahović i Jović…

-Zbog povreda trenutno nisu sa nama i ne treba sada pričati o tome. Nećemo plakati, tako je to u fudbalu, moraš biti spreman i na neke neprijatne stvari. U svakom slučaju, vrlo neobična situacija, tri devetke su povređene u istom momentu, ali ponavljam, ne treba se vraćati na to. Imamo igrače koji su spremni, svi oni su svesni da nam je meč sa Bugarskom mnogo važan. Meč u Razgradu je samo jedno u nizu finala u ovim kvalifikacijama. Tako smo krenuli, svaki meč na putu do Nemačke,  za nas je finale, od prvog duela sa Litvanijom.

Filip Kostić ne krije da su igrači spremni…

-Kada je motivacija u pitanju, ona nikad nije bila sporna.  Atmosfera u timu je dobra, znamo šta želimo . Imamo naš cilj, verujemo u sebe i nadam se da ćemo ostvariti rezultate koje svi želimo.

Selektor Dragan Stojković ističe da je dobro upoznat sa kvalitetima Jordana…

-Jordan pripada azijskoj grupi, oni su 84. na rang listi FIFA rang listi. Informacije koje imam, igraju sa četiri beka u poslednjoj liniji. Upoznati smo sa njihovim mogućnostima, najbolji igrač im nastupa u Belgiji. Imamo dovoljno informacija – naglasio je selektor i zaključio.-  Želeo bih da naglasim, svaka pohvala za igrače. Znamo svi za priče o junskom terminu, a igrači su svesni da je svako okupljanje jedan vid novog dokazivanja. Njihova lojalnost dresu i reprezentaciji je za svaku pohvalu i ne treba imati dilemu da ovi igrači pružaju maksimum uvek kada igraju za reprezentaciju. Takođe, osećamo obavezu prema ljudima koji će sutra doći na stadion.

Prema onima koji će doći da gledaju Srbiju protiv jednog ne baš atraktivvnog protivnika, što govori o njihovoj ljubavi prema Srbiji, a onda je to obaveza više da damo sve i pružimo dobro izdanje. Ja bih na kraju rekao da igramo sa Jordanom, ali mislimo na Bugare. To je na ovom našem putu ka Prvenstvu Evrope veoma važna utakmica.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x