Orlić: Za rešavanje problema na KiM moramo da budemo odgovorni kada je najteže

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION)
Podelite vest

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da po pitanju rešavanja problema Kosova i Metohije “moramo da budemo odgovorni čak i kada je najteže”, da je potreban jedinstven stav, ali da vlast nema takvu podršku predstavnika opozicije.

Orlić je za televiziju Pink rekao da među opozicijom “nema nikakve razlike kako su reagovali” na obraćanje predsednika Srbije u kome je najavio da zemlju čekaju teške odluke, i da je “i leva i desna strana (opozicije) ista gomila štetočina” time što su za Vučića rekli da je “izdajnik”.

“Mi nećemo da odustanemo od svoje zemlje i nastavljamo da se borimo, to je ono što radi Aleksandar Vučić. Potpuno je drugačije kada imate jedinstven stav po nekom pitanju. Ovo nije pitanje od prošlog petka, mnogo duže traje”, rekao je Orlić.

On je rekao da je Srpska napredna stranka (SNS), čiji je funkcioner, podržavala u Skupštini Srbije odluke koje su sadašnji pripadnici opozicije donosili po pitanju Kosova i Metohije, kada su bili na vlasti, da bi se pokazalo jedinstvo države po tom pitanju, a da je sada stav pripadnika opozicije “da budu bezobrazni i nadaju se propasti svoje zemlje ako će im to doneti korist”.

Orlić je rekao da je vlast sa SNS na čelu u prethodnom periodu “štitila svoje pozicije jačanjem države”, u cilju odbrane Kosova i Metohije.

Prema njegovim rečima, napadi na predsednika Srbije su borba opozicije za jeftine političke poene, “patološka mržnja i to što ne mogu da pobede Aleksandra Vučića”, što je za Srbiju “potpuno jalovo i štetočinski”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x