Orlić razgovarao sa predstavnicima srpske zajednice u Sloveniji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: (BETAPHOTO/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION)

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić boravio je u zvaničnoj bilateralnoj poseti Sloveniji gde je sa predstavnicima srpske zajednice razgovarao o njihovom položaju, saopšteno je danas.

Orlić je istakao da je tokom svoje posete i razgovora sa predsednicom Državnog zbora Urškom Кlakočar Zupančič i predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar, ukazao da od nadležnih očekuje da sa pažnjom razmotre mogućnosti za rešavanje položaja Srba, budući da nemaju status nacionalne manjine, već status etničke zajednice.

Kako je saopšteno iz skupštine, Orlić je razgovarao sa predsednikom Saveza Srba Slovenije Vladimirom Кokanovićem, predsednikom Saveza srpskih društava Slovenije Zlatomirom Bodirožom i predstavnikom srpske zajednice u Savetu Vlade Slovenije za pitanja pripadnika naroda bivše SFRJ Кrstanom Šućurom, kojima je poručio da srpska zajednica u Sloveniji može da računa na podršku Republike Srbije.

Predstavnici srpske zajednice detaljno su upoznali Orlića sa trenutnim položajem Srba u Sloveniji, aktivnostima koje sprovode u cilju očuvanja srpskog nacionalnog identiteta i naporima koje ulažu kako bi se njihovo statusno pitanje u ovoj zemlji konačno rešilo, navedeno je u saopštenju.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x