Orlić: Konstituisanje novog skupštinskog saziva u narednim nedeljama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Vladimir Orlić, Foto: Printscreen Youtube/Prva
Podelite vest

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da će novi saziv parlamenta biti konstituisan “u narednim nedeljama, u skladu sa procedurama i po zakonu”.

Orlić je za današnje izdanje lista Kurir ocenio da su decembarski izbori “pokazali pravu volju naroda” i odbacio zahteve dela opozicije za ponavljanjem glasanja, posebno na lokalnim izborima u Beogradu gde su po navodima liste “Srbija protiv nasilja” zabeležene brojne izborne nepravilnosti.

“Pobedili smo bivši režim i u Beogradu sa 20.000 novih glasova i još više odborničkih mandata na izborima čiji su svaki segment kontrolisali svi koji su to hteli. Sad bi lažovi da izbegnu ono što im prirodno sledi – da se svi đuture povuku iz politike zbog odgovornosti prema ljudima koji su im verovali”, naveo je Orlić koji je i visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS).

Najavio je da će ta stranka o formiranju većine u novom skupštinskom sazivu razgovarati sa “tradicionalnim partnerima” iz Saveza vojvođanskih Mađara.

“Kao i prethodnih godina kada smo mogli sami da formiramo većinu, mi želimo da u borbi za našu Srbiju okupimo i druge, one koji su spremni da u takvoj državnoj politici učestvuju i kadri su da joj svojim učešćem doprinesu”, rekao je Orlić.

Upitan da li će SNS nastaviti saradnju sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), Orlić je rekao da će razgovarati “sa svima” o politici “daljeg jačanja i razvoja Srbije”.

“Okupljanje oko slobodarske politike predsednika Aleksandra Vučića uvek je bio najbolji mogući izbor koji mogu da naprave politički akteri u Srbiji – to važi za sve, i za stranke i za pojedince”, naveo je Orlić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x