Organizatori protesta: Hitno raspisivanje vanrednih izbora, blokada Skupštine do odgovora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Tražimo hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja ove godine kako bi opozicija kao svoj prvi korak nakon smene naprednjačkog režima ispunila zahteve građana, saopštila su poslanici, predstavnici organizatora protesta “Srbija protiv nasilja”.

“Zahtevamo hitan odgovora predsednika države Aleksandra Vučića, organizatori protesta će blokirati ovu sednicu Skupštine dok ne dobijemo odgovor o raspisivanju izbora”, rekao je poslanik Radomir Lazović, na konfereniciji u Skupštini Srbije.

On je naveo da “u svakom trenutku vlast može da se opredeli za drugačiji put, a to je ispunjavanje zahteva protesta”.

Kako je najavio, sledeći protest “Srbija protiv nasilja” biće u petak, ispred zgrade Vlade.

12.30.

Sednica traje uz proteste, posle premijerke govorila samo dva poslanika

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić optužio je danas poslanike dela opozicije da napadaju i guraju druge narodne poslanike i skupštinsko obezbeđenje, ponavljajući da su “siledžije i nasilnici”.

Orlić je nastavio da izgovara imena poslanika iz opozicionih stranaka tvrdeći da oni sprečavaju povećanje penzija, a uvedena je i nova tema, da opozicije ne želi da deca sa retkim bolestima dobiju novac za lečenje.

Orlić je, uprkos veoma glasnom udaranju u klupe, povicima i dobacivanju nastavio da čita listu govornika, ali je nekoliko poslanika odustalo od govora.

Tek drugi govornik danas bio je Zaim Redžepović iz Stranke pravde i pomirenja, koji je ponavio da je ponašanje poslanika nedopustivo.

Pozvao je gradjane Sandžaka da vide u kakvim uslovima poslanici rade,  i rekao da “manjina uzurpira rad skupštine”.

“Možete da pištite koliko hoćete, ali u Sandžaku mora da se radi. Danas mi je jasno šta su vaši planovi”, rekao je Redžepović i dodao da ga neće sprečiti da govori.

Ipak mu je posle nekoliko minuta Orlić isključio mikrofon, jer se čuo glas jedne poslanice koja je u mikrovon uzviknula “odgovaraćete, odgovaraćete”!

Orlić je nastavio da čita listu govornika iz Dveri, Narodne stranke, Zavetnika, ali niko nije želeo da govori.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x