Organizatori i dalje nisu sigurni da li će Đoković igrati na Australijan openu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Photo: Beta/Michael Probst
Podelite vest

Organizatori Otvorenog prvenstva Australije i dalje nisu sigurni da li će branilac titule, srpski teniser Novak Djoković igrati sledećeg meseca na prvom grend slem turniru u sezoni u Melburnu.

Svi igrači i ostali učesnici Australijan opena moraju biti vakcinisani protiv korona virusa ili moraju da imaju medicinsko izuzeće koje odobrava nezavisna komisija stručnjaka.

Đoković ne želi da otkrije da li je vakcinisan.

On je prijavljen za učešće na prvom grend slem turniru 2022. godine, ali to ne znači da će igrati.

“Ako se pojavi, biće vakcinisan ili će imati medicinsko izuzeće”, rekao je direktor turnira Kreg Tajli, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je dodao da veruje da će Španac Rafael Nadal igrati, uprkos tome što je ove nedelje objavio da je zaražen korona virusom.

Australijan open počinje 17. januara u Melburnu, a igrači će od sledeće nedelje stizati u Australiju, gde će igrati pripremna takmičenja.

Djoković bi u Melburnu igrao za rekordnu 21. grend slem titulu i 10. trofej na Australijan openu.

On je u timu Srbije za takmičenje u ATP kupu, koje u Sidneju počinje 1. januara.

Tajli je rekao da će “malom procentu” nevakcinisanih igrača ili drugih članova biti odobrena medicinska izuzeća. Dodao je da mu nije poznato da je neki igrač obavestio organizatore o izuzeću.

Teniski savez Australije saopštio je da će zahteve za izuzeće u početku pregledati nezavisna komisija lekara iz oblasti imunologije, zaraznih bolesti i opšte prakse.

Prijave koje ispunjavaju nacionalne smernice će zatim biti podvrgnute drugoj reviziji koju će sprovesti komisija medicinskih stručnjaka koje je imenovala vlada – Nezavisna komisija za pregled izuzeća od medicinske zaštite.

“Želimo najbolje igrače ovde, voleo bih da je Novak ovde. Ako ispunjava sve uslove onda odlično, a ako ne, razočaravajuće je. Medicinski, ni sa kim ne razgovara o tome. Neću to da pitam Novaka, to nije moja stvar. Ako bude ovde, znaću da ispunjava jedan od ovih uslova”, rekao je Tajli.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x