Organizacije civilnog društva traže najoštriju kaznu za počinioca ubistva Noe Milivojev

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Povodom ubistva Noe Milivojev (18) danas je 29 organizacija civilnog društvu (OCD) zatražilo od policije i tužilaštva da se počinilac zadrži u pritvoru do početka sudskog procesa, da sam proces bude hitan, efikasan i transparentan i da ishod bude “najstrožija kazna koju propisuje Krivični zakonik”.

“Obaveštavamo javnost da je 6. 7. 2023. godine pronađeno telo Noe Milivojev (18), devojke koja je tražena prethodnih dvadeset dana. Zahtevamo hitno procesuiranje i stroge kazne i za sve saučesnike koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem učestvovali u ovom strašnom zločinu”, navele su u zajedničkom saopštenju OCD.

One su istakle podatak da je Noina smrt 22. femicid u 2023. godini u Srbiji.

“Mada još uvek nemamo zvanične informacije o motivu ubistva, ovim putem skrećemo pažnju da je nasilje nad trans ženama u porastu, te da su trans žene jedna od najugroženijih i najmarginalizovanijih grupa ljudi u našem društvu i da su upravo trans žene i u svetu često žrtve najsvirepijih i najbrutalnijih zločina”, navedeno je u saopštenju.

Sinoć je na Trgu Republike u Beogradu organizovano paljenje sveća kako bi se porodica i prijatelji oprostili od Noe Milivojev i skrenuli pažnju na ovo ubistvo.

Podsećamo, osumnjičeni star 33 godine, je po pisanju medija,  devojčino telo nakon ubistva raskomadao i čuvao u stanu u papirnim kesama, a zločin priznao. Noa Milivojev rođena je u Kovilju kod Novog Sada, kao Đorđe.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x