Opštine Nišavskog okruga glasale ZA promenu Ustava

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

 Za razliku od grada Niša gde se većina gradjana na referendumu izjasnila protiv promene Ustava, u opštinama na području Nišavskog okruga veći broj gradjana glasao je za promenu najvišeg pravnog akta naše zemlje.

Prema rečima predsednice Opštinske uprave opštine Ražanj Ivane Zdravković, na području te opštine za promenu ustava glasalo je 87 odsto gradjana koji su izašli na referendum, 12 odsto je bilo protiv, a jedan procenat listića bio je nevažeći.

Predsednik opštine Merošina Saša Jovanović je rekao da je procenat onih koji su u toj opštini na listićima zaokružili “da” iznosi 82,5 odsto, onih koji su rekli “ne” je 16,7 odsto, a 0,9 odsto je nevažećih glasačkih listića.

Prema rečima predsednika opštine Doljevac Gorana Ljubića za promenu Ustava izjasnilo se 84 odsto onih koji su izašli na referendum, a protiv je bilo 16 odsto. Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković izjavio je da preliminarni rezultati pokazuju da je 68,7 odsto birača glasalo za promenu Ustava, dok je 31,3 odsto bilo protiv.

Na području Gadžinog Hana, kazao je predsednik te opštine Milisav Filipović, za promenu Ustava izjasnilo se 81,6 odsto onih koji su izašli na referendum, a 18,4 odsto glasalo je protiv.

Podaci opština sa područja Nišavskog okruga takodje pokazuju da se pozivu za glasanje tamo odazvao mnogo veći broj stanovnika nego u Nišu.

U Ražnju je izlasnost bila 59 odsto, u Merošini 54,7 odsto, u Svrljigu 39,1 odsto, u Doljevcu 50 odsto, a u Gadžinom Hanu 49,2 odsto.

Na području grada Niša izlaznost je bila 26,02 odsto. U Nišu je za promenu Ustava glasalo 45,98 odsto gradjana koji su izašli na referendum, a protiv je bilo 53,28 odsto gradjana.

Prema podacima opštine Aleksinac, na području te opštine je za ustavne promene glasalo 64,54 odsto birača, a 34,36 odsto onih koji su izašli na referendum glasalo je protiv. Izlaznost u aleksičankoj opštini bila je 30,44 odsto.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x