Oproštajni meč proslavljene karatistkinje Jovane Preković

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo odbrane RS
Podelite vest

Jovana Preković, pripadnica Sportske jedinice Vojne akademije, olimpijska šampionka i dvostruka svetska i evropska prvakinja u karateu sinoć je, pred prepunom halom sportsko-rekreativnog centra „Šumadija“ u Aranđelovcu, imala svoj poslednji meč i oprostila se od profesionalne sportske karijere.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević čestitao je Jovani na veličanstvenim sportskim uspesima i zahvalio joj što je na najlepši mogući način predstavljala svoju državu i svoju vojsku na karate borilištima širom sveta.

Posle revijalnog meča dve olimpijske šampionke iz Tokija – Jovane Preković i Ivet Goranove, reprezentativke Bugarske, srpska karatistkinja ostala je na tatamiju odakle se obratila publici i zahvalila na prisustvu brojnim uglednim zvanicama.

Hvala mojoj porodici, hvala mojim prijateljima, hvala mojoj zemlji i mom gradu koji je sve ove godine bio uz mene – poručila je zlatna karatistkinja.

Pored ministra Vučevića, Jovani Preković čestitao je i načelnik Vojne akademije pukovnik vanredni prof. dr Srđan Blagojević koji je predvodio delegaciju te visokoškolske ustanove na večerašnjoj svečanosti.

Oproštajnom meču karate šampionke Jovane Preković prethodilo je nekoliko revijalnih borbi u džudou, rvanju, tekvondou i karateu u ženskoj konkurenciji. Ovom svojevrsnom prazniku sporta u Aranđelovcu prisustvovale su brojne značajne ličnosti iz sveta sporta i politike. Pored ministra Vučevića u hali „Šumadija“ bili su, između ostalih, ministar sporta Zoran Gajić i predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković.

Vojni službenik Jovana Preković pridružila se Sportskoj jedinici Vojne akademije juna 2019. godine, a od tada se, pored mnoštva odličja sa domaćih i međunarodnih takmičenja u karateu, okitila zlatnim medaljama sa evropskog i svetskog prvenstva kao i Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x