Olenik traži pokretanje postupka protiv Vučića zbog ‘funkcionerske’ kampanje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube KTV Televizija - Zvanični kanal printscreen
Podelite vest

Poslanik grupe Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani Aleksandar Olenik pozvao je Agenciju za borbu protiv korupcije da hitno pokrene postupak protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji po njegovim rečima, nedeljama sprovodi funkcionersku kampanju Srpske napredne stranke (SNS) na republičkim i pokrajinskim izborima.

“Osim naglog pokretanja projekata, deljenja javnog novca i držanja glavne reči na skupovima stranke SNS, najočitije kršenje člana 112. Ustava koji reguliše nadležnosti predsednika države, ali i Zakona o sprečavanju korupcije, je ime liste koja treba da se odnosi na poslanike u republičkoj i pokrajinskoj skupštini, kao i u lokalnim samoupravama, a koja nosi upravo njegovo ime”, naveo je Olenik.

Podsetio je da je Agencija za borbu protiv korupcije već opomenula SNS zbog sličnog postupanja njihovih lokanih funkcionera i ocenio da je “krajnje vreme da pod lupu i oštru reakciju Agencije dođe i kampanja koju Aleksandar Vučić, kao predsednik svih građana Srbije, sprovodi isključivo u korist svoje stranke”.

“Nijedan čovek ne sme da bude iznad zakona u savremenim demokratijama, a trenutno se čini kao da upravo tako jeste jer Vučić od najavljenih decembarskih izbora svakodnevno protivustavno i protivzakonito deli državne pare, obećava gradnju mostova, menja trase puteva, čak i određuje lokacije transformatora za struju, te napada novinare i otvoreno proziva svoje političke neistomišljenike”, dodao je Olenik.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x