Olenik pita Žigmanova da li će opet u koaliciji sa SNS-om, posle najave koalicije sa radikalima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti/ Jelena Laništanin
Podelite vest

Republički poslanik sa manjinske liste “Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani” Aleksandar Olenik postavio je danas pitanje Demokratskom savezu Hrvata u Vojvodini (DSHV) da li će i posle predstojećih parlamentarnih izbora ponovo ući u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

“Zabrinutost DSHV-a zbog koalicije Vučića i Šešelja je opravdana. Hoće li DSHV posle izbora ponovo u koaliciju sa SNS-om, a sada i sa Srpskom radikalnom strankom i (njihovim liderom Vojislavom) Šešeljem?”, napisao je Olenik u izjavi za javnost.

Predsednik DSHV-a i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u odlazećoj Vladi Srbije Tomislav Žigmanov izjavio je juče da najavljeni savez SNS-a i radikala, koje vodi osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, zabrinjava građane Srbije hrvatske nacionalnosti.

“Činjenica da je na čelu radikala osoba koja je pravosnažnom odlukom suda u Hagu osuđena za zločine nad Hrvatima i po svim zakonima u Srbiji ne bi smela biti aktivna u političkom životu”, rekao je Žigmanov.

On je dodao da misli da to ne bi bilo dobro kada su u pitanju demokratija i budućnost Srbije.

Vojislav Šešelj je najavio da će SNS i radikali biti u koaliciji na beogradskim i lokalnim izborima 17. decembra, dok će na parlamentarnim nastupati samostalno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da neće formirati vladu sa Srpskom radikalnom strankom, “zbog razlika u programima”.

DSHV je na prethodnim parlamentarnim izborima bio deo manjinske liste “Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani”, koja je osvojila dva poslanička mesta.

Jedan poslanik bio je Žigmanov, čiji je mandat preuzeo poslanik DSHV-a Mirko Ostrogonac nakon što je Žigmanov bio imenovan za ministra, dok je drugi poslanik bio Aleksandar Olenik.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x