“Ogrlica od bisera” peti put pred zlatiborskom publikom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TO Zlatibor
Podelite vest

U okviru manifestacije „Zlatiborsko kulturno leto“ vokalni sastav „Ogrlica od bisera” predstavio je 18.jula svoj bogati repertoar na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Članice ovog ansambla, njih 14, uz muzičku pratnju harmonike Boška Perića i specijalnog gosta Ivicu Stančića, od srca su pevale zlatiborskoj publici.

Koncert je počeo pesmom „Hvalila se”, a zatim su sledile numere „Ogrlica”, „Obraše se vinogradi”, „Ajde Jano”, „Ja sam ja Jeremija”, „Đurđevdan”, „Pariski lokal” i druge. Publika je po prvi put mogla da čuje i pesmu „Srpske vile”, koja na Dan pobede emitovana na Crvenom trgu u Moskvi.

Specijalni gost večeri bio je Ivica Stančić, voklani solista RTS-a i redovni profesor na Stomatološkom fakultetu u Beogradu.

“Večeras ću se predstaviti publici Zlatibora na ovoj svetskoj sceni pesmama koje su obeležile vreme prave izvorne muzike“, rekao je Stančić, a zatim su usledile pesme „Stanite dani, stanite noći“, „Zapevajmo“ i pesma koja je uvrštena u 60 najboljih pesama RTS-a „Ružo rumena“.

Vokalni sastav “Ogrlica od bisera” ogranak je nekadašnjeg ansambla “Đerdan” i narodnu pesmu neguje već 12 godina. Jedinstven je po tome što ga ne čine profesonalne pevačice, već je reč o ženama koje vole da pevaju i to odlično rade, a medju njima su doktorke, farmaceuti, ekonomisti i trgovci. Nastupi ovog ansambla zasnovani su na druženju uz pesmu.

Grupu trenutno vodi Jasna Vasiljević Milanović, ćerka istaknute umetnice Mire Vasiljević koja je bila jedan od osnivača ansambla “Đerdan”.

„Publika je bila divna. Toliko smo uživale na ovom koncertu, a i okupljeni uz našu pesmu. Stvarno je ove večeri bilo prelepo na Kraljevom trgu”, istakla je Jasna Vasiljević Milanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x