Ograđena parcela iza cvećara na Novom groblju, Nišlije pitaju gde će se parkirat

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B.Lj.
Podelite vest

Ograda na zelenoj površini pored Novog groblja u Nišu, iza baraka za prodaju cveća, zabrinula je građane koji na groblju obilaze grobove  najmilijih jer prostor koriste za parkiranje i radnim danim i vikendom, a posebno tokom zadušnica.

Prema rečima Nišlija, tokom proteklih godina JKP „Gorica“ nije obezbedila nova parking mesta, iako se Novo groblje iz dana u dan širi, tako da bi bez tog prostora iz baraka sa cvećem bilo nezamislivo pronaći parking mesto, posebno u vreme zadušnica.

Direktorka JKP „Gorica“ Ivana Stanić rekla da je su stubovi postavljeni kako bi se taj prostor odvojio od puta i na taj način sprečilo stvaranje deponija.

„U kasnijoj fazi ta parcela infrastrukturno će biti uređena i stavljena u službu posetilaca Novog groblja. Parcela se nalazi u vlasništvu grada, nije korišćena i njom upravlja „Gorica“. U dogovoru sa gradom, posle infrastrukturnog uređenja, odrediće se namena tog prostora, s obrzirom da se radi o velikoj parceli, ali prvenstveni cilj je sprečavanje stvaranja deponija“, izjavila je Stanić.

Prema tvrdnjama pojedinih radnika „Gorice“ zemljište iz cvećara ograđen je kako bi se u neko dogledno vreme pretvorio u prostor za sahranjivanje, uz posebne cene pošto je na dobroj lokaciji.

Foto: B.Lj.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x