Od danas u trgovinskim lancima 20 jeftinijih proizvoda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

U trgovinskim lancima u Srbiji od danas do kraja ove godine biće jeftinije 20 proizvoda.

Na tom spisku su namirnice, proizvodi za ličnu higijenu i kuća hemija.

Proizvodi će pod oznakom “Bolja cena”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će od sledeće nedelje još najmanje 10 proizvoda u trgovinskim lancima imati “značajno sniženje”.

“Želimo da zajednički suzbijamo inflaciju, baš sada kada značajno povećavamo plate i penzije. Želimo da pokažemo brigu prema običnim ljudima, ali i da ljudi razumeju kako funkcionišu izmišljotine onih koji ništa ne rade po ceo dan, osim što imaju vremena da izmišljaju i vređaju druge ljude”, rekao je Vučić u video-obraćanju na Instagramu.

Predsednik Srbije je sa ministrom trgovine Tomislavom Momirovićem i ministrom finansija Sinišom Malim kupio 500 grama parizera, dva litra jogurta, dva hleba ‘sava’ i majonez, što su platili “ukupno 585 dinara”, od čega su napravili sendviče.

Cena kupljenog parizera, prema Vučićevim rečima, od danas je jeftinija 140 dinara po kilogramu.

Na spisku se nalaze mleko, jogurt, sir beli kriška, jabuke, krompir, testenina, pileće meso (trup), salama u omotu, bezalkoholni napici, kafa.

Tu su i hrana za bebe, šampon za bebe, kupka za bebe, dečije pelene, kao i šampon za odrasle, kupka za odrasle, toalet papir, higijenski ulošci, kao i deterdženti za pranje sudova i za pranje veša.

U akciji učestvuju kompanije Delez Srbije, Merkator S, DTL, Lidl Srbija, Univereksport, DIS, Metro, Domaća trgovina – Aroma, Aman i Gomeks.

Odluka o smanjenju marži za te proizvode doneta je prošle nedelje nakon sastanka ministra trgovine Srbije Tomislava Momirovića i predstavnika trgovinskih lanaca.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x